Het voorjaar komt eraan met onze primula
Deze blog gaat over de eetbare primula.
De Nederlandse naam voor de primula is Sleutelbloem, maar in Nederland kennen wij de Sleutelbloemen vooral onder de Latijnse naam: De primula.
De primula's die eetbaar zijn vallen onder de naam Primula vulgaris en Primula veris.
Oorspronkelijk komen de Primula's uit Europa en Azie.
Primus betekend: eerste. De primula's zijn dan ook een kleurrijke voorjaarsbode in de winter.
Vanaf half januari kunt u bij ons de eerste eetbare primula's bestellen.
Wij hebben de primula's van half januari tot ongeveer april/mei in vele kleurvarianten zoals rood, roze, geel, blauw, wit, oranje, paars. Ook hebben wij zowel groot als kleinbloemig primula's in diverse kleuren.
Zowel de bloemen als de bladeren van de primula zijn eetbaar. Wij verkopen echter alleen de bloemen.
De primula heeft een beetje anijsachtig, licht zoete smaak waardoor hij bij vele gerechten gebruikt kan worden. Zo kunt u de eetbare Primula gebruiken in salades, in cakebeslag of in de jam.
Ook kunt u er bv-toetjes of een taart mee versieren, er een lekker kopje thee van zetten of de bloemen versuikeren.
Wij maakte er primula pannenkoeken van:
U heeft het volgende nodig:
Half kopje primula's
200 gram bloem
2 eieren
Een halve liter melk
2 eetlepels suiker
Snufje zout
Vanillepoeder
Boter
Maak een beslag van bloem, eieren, melk, suiker, zout en vanillepoeder. Meng de primula's door het beslag en bak de pannenkoeken in boter.
Eet smakelijk!
« Ga terug